Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Διασταυρωθήκατε με αρκούδα; Πείτε της: Πέρνα κυρά μου πέρνα!, πριν χάσετε τη φωνή.


Μία κατά… μέτωπο συνάντηση με μία μεγαλόσωμη αρκούδα είχε το βράδυ της Δευτέρας ένας κτηνοτρόφος λίγο έξω από το Μονοδένδρι του Δήμου Κεντρικού Ζαγορίου.

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν ο κτηνοτρόφος βρισκόταν στο τροχόσπιτο που έχει δίπλα από τη στάνη, όπου διατηρεί γίδια και πρόβατα, όταν άκουσε έντονο θόρυβο, προερχόμενο από το μουλάρι που είχε δεμένο λίγα μέτρα από το τροχόσπιτο.

Βγαίνοντας από αυτό αντίκρισε σε μικρή απόσταση την αρκούδα και το μουλάρι του να έχει κόψει το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο και να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κτηνοτρόφος μαζί με τα τέσσερα σκυλιά του κινήθηκε προς το μέρος της αρκούδας και σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία προς τους υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου που βρέθηκαν χθες το πρωί στην περιοχή, είδε το μεγαλόσωμο ζώο να σηκώνεται στα πίσω του πόδια και όταν το πλησίασε, κινήθηκε και αυτό προς το μέρος του, χωρίς ευτυχώς να τον χτυπήσει.

Η αρκούδα οπισθοχώρησε ύστερα και από τις κραυγές του κτηνοτρόφου, που λίγο μετά βρήκε και το μουλάρι, που προφανώς γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το μεγαλόσωμο ζώο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κτηνοτρόφου, που βρέθηκε πρώτη φορά αντιμέτωπος πρόσωπο με πρόσωπο με μία αρκούδα, το άγριο ζώο ήταν εξαιρετικά μεγαλόσωμο, φάνηκε όμως να τρομάζει το ίδιο ή και περισσότερο όταν είδε τον κτηνοτρόφο και τα σκυλιά να την πλησιάζουν.

Το περιστατικό σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται πρωτοφανές, ούτε από τους υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης, ωστόσο ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που η απρόοπτη αυτή συνάντηση με την αρκούδα δεν είχε καμία απολύτως επίπτωση στην σωματική του ακεραιότητα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com στις 2:05 πμ


1 σχόλιο:

Αρκουδπουρνάρ είπε...

Γνωστή μου, που συναπαντήθηκε με αρκούδα, κάτω από κρανιά που κοιμόταν το ζωντανό, μετά την λιποθυμία, έπαθε αλαλία για μια εβδομάδα