Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Το κυριο Μητσο ντεν ειναι εντω


Ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι σταθερά τα Γιάννινα, γεγονός που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά στις γιορτές που διανύουμε.
Μετά το τετραήμερο των Χριστουγέννων κατά το οποίο η πόλη αλλά και ολόκληρος ο Νομός κατακλύστηκε στην κυριολεξία από ξένους επισκέπτες, το ίδιο φαινόμενο θα παρατηρηθεί και στο εορταστικό αντίστοιχο διάστημα της Πρωτοχρονιάς, όπως δείχνουν οι κρατήσεις δωματίων στα ντόπια καταλύματα και το υψηλό ποσοστό πληρότητας που αυτά εμφανίζουν. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ελαφρώς καλύτερη από την περσινή!

ΥΨΗΛΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Κων/νος Βλάχος, ο οποίος τόνισε ότι για το χρονικό διάστημα από σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή ξενοδοχεία και ξενώνες στα Γιάννινα παρουσιάζουν μέση πληρότητα η οποία ξεπερνά το 95%. «Ίσως η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από άποψη κρατήσεων στα καταλύματα της πόλης αλλά και του Νομού μας σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας ότι όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή θα βρουν πλέον διαθέσιμα δωμάτια από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και μετά, ενώ αρκετά είναι μέχρι στιγμής τα κενά δωμάτια για την περίοδο των Φώτων.

ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Ικανοποιητική υπήρξε η τουριστική κίνηση στο Νομό Ιωαννίνων την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νομός μας διαθέτει σήμερα συνολικά 5.500 κλίνες οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Συγκεκριμένα, οι τιμές για δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από τα 30 ευρώ και φτάνουν έως τα 220 ευρώ σε πολυτελή ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ
Σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται φέτος στον αριθμό των επισκεπτών από την Βόρειο Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν την περιοχή μας για την περίοδο των γιορτών. Βασικό ρόλο γι’ αυτήν παίζει φυσικά η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, καθώς, όπως επισήμανε ο κ. Βλάχος, η μεγάλη αυτή αρτηρία έχει κάνει όχι μόνο πιο εύκολη αλλά και πιο γρήγορη την πρόσβαση στο Νομό Ιωαννίνων. Κατά τα άλλα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών προέρχεται, όπως πάντα, από την Αθήνα, αλλά και από την Πάτρα και την περιοχή της Θεσσαλίας.

2 σχόλια:

nik-athenian είπε...

Η παρολίγον(;) πτώχευση θέλει καλοπέραση. Είμεθα πτωχοί μεν, αλλά δεν θα στερηθούμε το du lac αδερφέ. Καλημέρα Μίλτο.

Miltos είπε...

Το du lac καλό ξενοδοχείο (που σημαίνει παρά τη λίμνη) ...αλλά καλύτεροι οι ξενώνες στους Λυγκιάδες πάνω ψηλά στο βουνό, να αγναντεύεις τη λίμνη.
Καμιά φορά όταν πιάνει ομίχλη τα Γιάννενα και η Παμβώτις σκεπασμένα χαμένα στην ομίχλη, οι Λυγκιάδες στον ήλιο, σαν να είσαι σε αεροπλάνο...
Αυτά φίλε @nik-athenian αν σας ξαναφέρει ο δρόμος από εδώ.