Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με τα νέα προγράμματα ΚΣΕ Β' επιπέδου στην Ήπειρο (κάποιες μικρές διορθώσεις...)

Ειδικά για μας τους καθηγητές ΠΕ04 (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι, Φυσιογνώστες) στην Ήπειρο ( στους οποίους προστίθενται και οι Φυσικοί-Ραδιοηλεκτρολόγοι (ΠΕ12), Γεωπόνοι ΠΕ14-04 και γενικότερα όσες "συναφείς ειδικότητες" έχουν δεύτερη ανάθεση τα μαθήματά μας μέχρι ποσοστό 20%) προτείνονται:

  • Για το Νομό Ιωαννινων τρία ΚΣΕ:
    • Δύο στο 8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (Τέρμα Δωδώνης- τηλ.2651043010) και
    • Ένα στο ΚΕΚ ΕΥΡΩΙΔΕΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Πέραμα Ιωαννίνων- τηλ. 2651086035) .
* Για το Νομό Αρτας: 1ο ΣΕΚ Άρτας (ΠΑΡΟΔΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ-τηλ. 268107545)

Διδάσκοντες θα είναι οι Στέργιος Ναστόπουλος, Φυσικός και Δημήτρης Κοντοσάκος, Γεωλόγος.

Περιληπτικά τι πρέπει να ξέρετε σχετικά:

  • Τα μαθήματα γίνονται τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες και όχι στις ώρες σχολικών μαθημάτων δύο φορές τη βδομάδα από ένα διδακτικό τρίωρο (δηλ. 6 διδακτικές ώρες την βδομάδα).
  • Αφού προηγηθεί ένας ορισμένος αριθμός μαθημάτων (2 φορές τη βδομάδα), προβλέπονται διδακτικές παρεμβάσεις από τους επιμορφούμενους στην τάξη, στο σχολείο τους ή και σε άλλα σχολεία. Ο αριθμός τους θα καθοριστεί από τον φορέα της Επιμόρφωσης και θα υλοποιηθούν από το τέλος Φλεβάρη 2011 μέχρι περίπου το τέλος του Μαίου 2011. Ειδικά για τις διδακτικές παρεμβάσεις προβλέπονται υποστηρικτικές συναντήσεις (1 τη βδομάδα) με τους επιμορφωτές για συζήτηση, επίλυση προβλημάτων και ανατροφοδότηση (συνολικά 10). Η διάρκεια κάθε υποστηρικτικής συνάντησης εξαρτάται από τις εκάστοτε ανάγκες υποστήριξης, με μίνιμουμ 2 ώρες. Παράλληλα με τις υποστηρικτικές συναντήσεις συνεχίζονται τα μαθήματα (1 φορά τη βδομάδα) Μετά τη λήξη των διδακτικών παρεμβάσεων και των υποστηρικτικών συναντήσεων τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά (2 φορές τη βδομάδα).
  • Η λήξη των μαθημάτων προβλέπεται για τις αρχές του Ιουνίου 2011. Σύνολο ωρών μαθημάτων 96, χωρίς τις υποστηρικτικές συναντήσεις.



Υπόψη οτι για να λειτουργήσει ένα ΚΣΕ πρέπει να συμπληρωθεί ένας μίνιμουμ αριθμός αιτήσεων, που καθορίζεται από τον φορέα της Επιμόρφωσης.



Γιαυτό λοιπόν: ΣΠΕΥΣΑΤΕ. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: